Waarom gaf Max Verstappen zijn pet weg na de GP van België?

04 september 2020 — Het zijn beelden die de voorbije dagen viraal zijn gegaan: Max Verstappen die 'spontaan' zijn petje afgeeft aan iemand van de security, maar daarachter schuilt blijkbaar ook een verhaal ...

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Het moment waarop Max Verstappen zijn petje aan een medewerker van de security geeft werd toevallig gefilmd in de achtergrond. Aanvankelijk leek het een spontane ingeving van Verstappen maar dat blijkt nu niet het geval te zijn geweest.

Verstappen was de man van de security immers al eerder tegengekomen.

“Ik ontmoette hem de avond voordien al toen ik van de barbecue kwam en hij me om iets vroeg. Ik antwoordde toen: ‘Ik heb nu niets want ik ga naar mijn motorhome. Waarschijnlijk heb ik morgen wel iets als je in de paddock bent’,” antwoordde Verstappen toen ‘Sky Sports’ hem er in Italië naar vroeg.

Toen de beelden van het spontaan weggeven van zijn pet op de sociale media verschenen kreeg Verstappen heel wat positieve reacties, maar wat dus op het eerste zicht een spontaan gebaar leek was het dus helemaal niet.

“Toen de race voorbij was zag ik hem lopen toen ik van de persconferentie kwam. Ik zag hem staan en dacht: ‘oké, hier heb je wat, mijn pet’.”

Het was een kleinigheid voor Verstappen om zijn pet te geven maar het maakte wel iemand bijzonder blij.

“Precies zoals je zegt, het zijn kleine dingen die iemand erg blij kunnen maken en daar werk ik dan ook graag aan mee.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België