logo
 

“Waarom geen F1-races op woensdagavond?”

08 april 2020 — Voormalig F1-piloot Jan Lammers stelt zich de vraag of de Formule 1 niet op doordeweekse avonden races moet organiseren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Nadat er ondertussen in totaal al negen races van de oorspronkelijke F1-kalender 2020 geschrapt werden stelt zich de vraag hoe de Formule 1 tijdens de rest van het jaar nog een volwaardige F1-kalender kan bewerkstelligen.

Chase Carey, de grote baas van de Formule 1, liet eerder al verstaan dat hij hoopt om nog een F1-kalender van zo’n vijftien tot achttien races samen te stellen. Vermoedelijk zullen er echter eerst nog enkele races sneuvelen alvorens het F1-seizoen 2020 eventueel van start kan gaan.

Het jaar vordert snel en organisatorisch wordt het dan ook een steeds groter probleem om tijdens de rest van het jaar nog een volwaardige F1-kalender samen te stellen. Volgens voormalig F1-piloot Jan Lammers moet de Formule 1 overwegen om in het midden van de week ‘s avonds races te organiseren.

“Waarom kan een grand prix niet op dinsdag- of woensdagavond worden verreden, net als de Champions League?” aldus de Nederlander tegenover de ‘NOS’.

Uitzonderlijke omstandigheden vragen uitzonderlijke acties en daarom moet de Formule 1 volgens Lammers ook effectief overwegen om races in het midden van de week te organiseren.

“Waarom moeten die grands prix altijd ‘s middags in het weekeinde worden verreden, op primetime familytime? Als je misschien andere dingen zou willen doen met je familie die niet van autosport houdt?”

Ondanks het feit dat heel wat races geannuleerd of uitgesteld werden vindt de sportief directeur van de GP van Nederland echter niet dat er al een kruis over het F1-seizoen 2020 moet gemaakt worden.

“Als er straks weer kan worden geracet, logistiek en financieel, waarom zou je fans dat dan onthouden?”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België