Waarom heeft de Red Bull F1-bolide plots infraroodcamera’s in Abu Dhabi?

30 november 2019 — Gespot bij de Red Bull F1-bolide van Alex Albon: kleine infraroodcamera's vlak voor de sidepods van de RB15. Maar wat is het doel ervan?

Red Bull is met de ingeving gekomen om op de F1-bolide van Albon kleine infraroodcamera’s te plaatsen voor de Pirelli-bandentest die volgende week op het circuit van Abu Dhabi plaatsvindt.

Bedoeling is om de temperatuurontwikkeling van de nieuwe 2020-banden van Pirelli er mee te meten en op te volgen. De bandentest van volgende week wordt op dat vlak immers cruciaal.

Na de bandentest kan er eventueel door de FIA een stemming georganiseerd worden waardoor er alsnog in 2020 met de banden van dit jaar wordt gereden. Maar kennis is voorsprong en daarom is het cruciaal om tijdens de bandentest van volgende week zoveel mogelijk te meten en te weten.

Maar waarom dan nu al tijdens het raceweekend in Abu Dhabi de infraroodcamera’s op de wagen? Omdat er tijdens de test verplicht met een specificatie van de wagen moet gereden worden waarmee eerder tijdens het seizoen al gereden werd.

De FIA wil zo voorkomen dat de teams tijdens de bandentest van Pirelli plots allerlei instrumenten op de wagens gaan plaatsen. Een mooie ingeving dus van Red Bull al was het daarbij niet de eerste.

Vorig jaar deed Mercedes dat al voor. Het Mercedes F1 team reed vorig jaar eveneens tijdens de GP van Abu Dhabi met extra sensoren op haar wagen. Het had daarbij eveneens als doel die sensoren tijdens de bandentest in Abu Dhabi te kunnen gebruiken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België