Waarom kan Räikkönen de prestaties van Vettel evenaren in 2016?

07 september 2016 — Kimi Räikkönen legt uit dat een aantal kleine factoren ervoor zorgen dat hij de prestaties van Vettel kan evenaren. Dit seizoen wist de Fin immers het gat met Sebastian Vettel, zijn teamgenoot bij Ferrari, te verkleinen.


In 2015 had Kimi Räikkönen na de GP van Italië 99 punten achterstand tegenover zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Dit seizoen is dat gat serieus kleiner, met een verschil van 7 punten in het voordeel van Vettel. Tijdens de kwalificaties wist Räikkönen vijf keer beter te doen dan zijn teamgenoot en de laatste vijf races was de ‘Iceman’ drie keer de snelste.

Op de vraag hoe hij het gat met Vettel wist te verkleinen, antwoordt Räikkönen: “Het zijn heel wat kleine dingen die daar voor zorgen. De wagen moet goed zijn om goede tijden neer te zetten en ik werk met een fantastische groep mensen. Maar heel wat kleine dingen zorgen ervoor dat een ronde goed is of niet.”

“Ik denk dat we veel hebben geleerd van de afgelopen jaren waar het moeilijk was. Dit jaar is meer zoals het hoort te zijn.”

Bij het begin van het seizoen wist Maurizio Arrivabene, teambaas van Ferrari, te verklaren dat de huidige wagen beter bij Räikkönen past. In 2014 en 2015 gaven de bolides hem niet het vertrouwen waarnaar hij verlangt wanneer hij instuurt. De voorkant van de wagen van 2016 past beter bij de rijstijl van de Fin.

“Het rijden van de wagen is OK, maar ik heb het gevoel dat we nog beter kunnen op alle vlakken. Er zijn heel wat details om aan te werken om meer comfortabel te zijn in de wagen. We kunnen nog meer pushen. Maar er is niet één ding dat moet veranderen om het verschil te maken. Er zijn heel wat kleine details.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België