logo
 

Waarom krijgt McLaren veel kritiek en Williams niet?

06 juli 2018 — Williams-partner Paddy Lowe zegt dat de zin voor nederigheid en de waarden die zijn team uitdraagt ervoor zorgen dat ze niet zoals McLaren afgeslacht worden door de media.

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsmartiniracing) op

De twee hoofdrolspelers in de F1 uit de jaren negentig bevinden zich in zwaar weer. Ze zijn nog maar een schim van hun vroegere zelf en ze zijn tegenwoordig veroordeeld tot gevechten in de achterhoede. Maar terwijl McLaren soms ongemeen hard aangepakt wordt in de pers lijkt iedereen nog altijd sympathie te hebben voor het team van Sir Frank Williams.

Mede-eigenaar van het team van Williams en voormalig ontwerper bij McLaren, Paddy Lowe, legt uit waarom hij denkt dat er zo’n verschil in perceptie is.

“Je moet kijken naar het team en waar het voor staat,” aldus Lowe. “Je moet vooral kijken naar wat Frank gecreëerd heeft. Het is een gerespecteerd team, de aanpak van Frank, zijn waarden, de manier waarop hij autosport benaderde zit ingebakken in het team en wordt nu verder gezet door dochter Claire. Er hangt altijd een zweem van nederigheid en sportiviteit rond alles wat we doen.”

“Tien jaar geleden, of misschien meer, ontmoette ik Frank in een hotel toen ik nog bij McLaren werkte. Ze hadden een heel slechte dag achter de rug en ik zei: ‘Spijtig van jullie slechte dag Frank.’ Hij antwoordde: ‘We zijn vandaag gewogen en te licht bevonden,’ dat was zijn houding.”

“Er zijn anderen die niet zo nederig zijn en iedereen behalve zichzelf de schuld geven als ze eens een slechte dag hebben. Ik denk dat mensen respect hebben voor de positie waarin wij ons nu bevinden en in zekere zin ook met ons meevoelen. Ze hebben ook niet de intentie om ons af te maken,” besluit Lowe.

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België