logo
 

Waarom moest Vettel tijdens de race stoppen met drinken?

27 oktober 2013 — Sebastian Vettel kreeg tijdens de slotfase van de GP van India de opdracht dat hij zijn drinkbus niet meer mocht gebruiken. En daar was een goede reden voor.

Mark Webber moest tijdens de GP van India opgeven door opnieuw een probleem met de alternator, een probleem dat reeds eerder dit en vorig seizoen opdook bij Red Bull.

Bij het team waren ze dan ook bang dat ook Sebastian Vettel problemen zou krijgen met zijn alternator en daarom kreeg Sebastian Vettel de opdracht om zijn drinkbus niet meer te gebruiken. Een op het eerste zicht misschien vreemde instructie maar wel logisch ...

Een drinkbus in de Formule 1 is niet zomaar een drinkbus met een langer buisje om van te drinken. Ook een drinkbus wordt in de Formule 1 elektronisch gestuurd. Bij Red Bull wou men het elektronisch circuit van de F1-bolide van Vettel, en dus ook de alternator, zou weinig mogelijk belasten. Daarom besloot met om Vettel de opdracht te geven om de drinkbus niet meer te gebruiken, alsook onder meer KERS niet meer te gebruiken.

“Het waren echt wel bange minuten nadat we bij Mark een probleem met de alternator hadden. We wisten op dat moment niet waardoor dat kwam en daarom besloten we om alles wat een bijkomende elektrische belasting kon betekenen uit te schakelen. De drinkbus, diverse elektronische functies werden teruggeschakeld. Het was zo’n 15 ronden echt zweten. Hij wou dan absoluut de snelste ronde rijden, we hebben vervolgens ook KERS uitgeschakeld, en zo verder,” zei Helmut Marko na afloop van de race tegenover de Duitse zender RTL.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België