Waarom ontvolgde Max Verstappen plots Red Bull en Honda?

10 oktober 2020 — F1-piloten en F1-teams volgen elkaar op de diverse sociale media, maar waarom ontvolgde Max Verstappen plots het Red Bull F1-team en motorpartner Honda?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Het ontvolgen van Max Verstappen leidde meteen tot heel wat speculaties. Was het uit onvrede over Red Bull of over motorpartner Honda dat de Formule 1 eind 2021 voor bekeken houdt?

Naast de speculaties door de F1-fans en journalisten was de actie van Verstappen ook de concurrentie niet ondergaan. Bij Mercedes zitten ze op twitter nooit verlegen voor een grap of een ludieke uithaal naar de concurrentie.

Mercedes checkte dan ook vlug of ze nog gevolgd werden door Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Dat was tot grote opluchting nog steeds het geval. Maar waarom ontvolgde Max Verstappen dan Red Bull en Honda?

Tijdens de persbabbel van Red Bull reageerde Verstappen voor het eerst op de commotie die over het ontvolgen was ontstaan. Volgens de Nederlander had het niets te maken met eventuele tegenvallende prestaties of het aangekondigd afscheid van Honda.

“Dat is al van een paar weken terug, ik had geen zin om nieuws over de Formule 1 te lezen,” aldus Verstappen. “Ik heb echt geen idee hoe de mensen dat plots aan elkaar linken. Ik denk dat men gewoonweg wat drama wil creëren.”

“Dat is echt enorm vaak het geval, men zoekt gewoon nonsens en onzin. In negentig procent van de tijd is dat het geval.”

Verstappen was het naar eigen zeggen ook beu dat hij constant meldingen kreeg dat hij in de één of de andere post getagd was.

“Ik dacht: ik stop er gewoon even mee. Al die video’s, een ranking hier, een ranking daar ... daarvoor ben ik niet in de Formule 1. Op Instagram kijk ik liever naar andere sporten, dat is veel leuker. In de paddock zit ik iedere week.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België