“Waarom waren er geen grid girls in Monaco?”

25 mei 2015 — Tijdens de GP van Monaco waren er voor het eerst in de Formule 1 geen grid girls maar wel grid boys terug te vinden op de startgrid. Niet iedereen was blij met die primeur ...


De meisjes en vrouwen die bij Tag Heuer wensten mee te dingen naar een plaatsje op de F1-grid van Monaco waren er dit jaar aan voor de moeite. Titelsponsor Tag Heuer besloot voor dit jaar immers om geen gridgirls maar wel gridboys te voorzien op de startgrid.

Nadat de WEC eerder al de gridgirls afvoerde werd in april gevreesd dat ook de Formule 1 zou volgen (Lees: WEC bant de grid girls, volgt de Formule 1?). Bernie Ecclestone er toen echter snel bij om te zeggen dat mooie vrouwen altijd op de startgrid thuishoren.

Tijdens de persconferentie na afloop van de race maakte Sebastian Vettel alvast een grapje over de grid boys.

“Waarom waren er vandaag geen grid girls?” grapte Vettel. “Wat was dat? Je parkeert je bolide daar opeens achter George of Dave. Wat is daar de bedoeling van?”

Sebastian Vettel en de overige fans van grid girls hebben echter niets te vrezen. Michel Boeri, president van de Automobile Club de Monaco, kwam met dat idee om grid boys in plaats van grid girls te voorzien. Hij bevestigde echter snel dat het een eenmalig iets was en dat er volgend jaar dus opnieuw gridgirls op de startgrid van de GP van Monaco zullen staan.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België