Waarom was Toto Wolff niet bij de meeting van F1-teambazen?

21 maart 2020 — Donderdag was er een conference call met de F1, de FIA en alle F1-teambazen. Opvallende afwezige was Mercedes-teambaas Toto Wolff. Toevallig of is er meer aan de hand?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De conference call tussen Chase Carey, Jean Todt en de tien teambazen van de F1-teams had als doel om te bekijken wat er in deze barre coronatijden nog van het seizoen 2020 kan gemaakt worden.

Volgens het Britse dagblad ‘Daily Mail’ werd Mercedes echter niet vertegenwoordigd door teambaas Toto Wolff maar wel door technisch directeur James Allison. Dat is koren op de molen van de geruchten dat Toto Wolff Mercedes zal verlaten aan het einde van het seizoen.

Nog een afwezige was Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll, die zich liet vertegenwoordigen door teambaas Otmar Szafnauer maar dat is wel meestal het geval.

Jonathan McEvoy van ‘Daily Mail’ weet echter dat Stroll en Wolff samen vanuit Australië naar huis gereisd zijn en dat is voor hem genoeg om te opperen dat Wolff teambaas zal worden van het toekomstige Aston Martin Racing Formule 1 team van Stroll.

Als dat het geval zou zijn wordt ook de toekomst van Lewis Hamilton onzeker bij Mercedes.

Wolff en Hamilton lieten nog niet zo lang geleden weten dat ze graag met Mercedes willen verder gaan maar buiten de besparingen die al een tijdje op til staan bij het legendarische merk met de ster zou de huidige coronacrisis wel eens de druppel kunnen zijn die ervoor zorgt dat ze zich terugtrekken als constructeur uit de Formule 1.

Dan zou het zomaar kunnen dat Stroll de inboedel van Mercedes overneemt en Toto Wolff de teambaas van Aston Martin wordt. Voor Hamilton zou dat waarschijnlijk betekenen dat hij ofwel stopt aan het einde van het seizoen ofwel richting Ferrari trekt.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België