Waarom werd Charles Leclerc niet bestraft voor proefstart zoals Lewis Hamilton?

01 oktober 2020 — De storm veroorzaakt door de dubbele tijdstraf die Lewis Hamilton kreeg voor twee proefstarts op een plaats waar dat niet is toegestaan is duidelijk nog niet gaan liggen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Volgens onder andere berichtgeving van ‘The Race’ werd Charles Leclerc voor een gelijkaardig incident tijdens de GP van België immers niet bestraft. Zoiets doet vermoeden dat de bestraffingen niet consequent toegepast worden, of dat er sindsdien strenger wordt opgetreden.

Tijdens de GP van België reed Charles Leclerc immers een verkenningsrondje dat volgens de regels te langzaam was. De stewards gingen dit bestuderen maar Ferrari liet aan de stewards weten dat het te langzaam rondje veroorzaakt werd door het feit dat de Monegask een zogenaamde proefstart maakte.

Die verklaring volstond om geen bestraffing op te leggen maar nu blijkt dat Leclerc die proefstart op een plek deed die niet juist was, zo bericht ‘The Race’. Leclerc voerde de proefstart immers voorbij de zogenaamde ‘Safety Car line’, dit terwijl de rijders proefstarts voor deze lijn moeten doen.

Grote vraag is nu waarom Leclerc destijds niet bestraft werd en Hamilton in Rusland wel twee tijdstraffen kreeg?

Volgens ‘The Race’ zou Leclerc geen straf gekregen hebben omdat hij zich slechts enkele meters voorbij de Safety Car line bevond terwijl Lewis Hamilton tientallen meters voorbij de Safety Car line reed en bijna op de normale racelijn stond om een proefstart te maken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België