Waarschuwingssysteem F1-cockpit uitgeschakeld

16 maart 2013 — De FIA heeft besloten om het waarschuwingssysteem van de F1-cockpits in Melbourne uit te schakelen.

image
De maatregel komt er omdat er anders problemen met de telemetriegegevens zijn. De wedstrijdleiding besloot vervolgens om het waarschuwingssysteem van de F1-cockpits uit te schakelen maar dat heeft heel wat gevolgen.

Zo kunnen de rijders in hun wagen geen informatie meer zien over de vlaggen rondom het circuit. Normaal gesproken worden die met een led op het stuur aangeduid. De rijders zullen dus goed de vlaggen van de baanmarshalls rondom het circuit in de gaten moeten houden. Het systeem kan dus ook niet registreren wanneer een rijder een blauwe vlag negeert. De wedstrijdleiding zal de rijders bij gevolg goed in de gaten moeten houden.

Maar er zijn nog enkele andere belangrijke gevolgen. Zo zal de wedstrijdleiding DRS op de wagens niet kunnen uitschakelen wanneer er een gele vlag is. DRS mag niet gebruikt worden wanneer er een gele vlag is en vanop afstand wordt het systeem op alle wagens dan uitgeschakeld. De teams zullen hun rijders nu via de boordradio moeten informeren wanneer DRS niet gebruikt mag worden.

Ook voor de safety car-modus heeft dit gevolgen. De safety car-modus kan niet aangezet worden waardoor ook in dit geval de teams de rijders moeten waarschuwen over de boordradio. En een safety car tijdens de eerste race van het seizoen is zeker niet ondenkbaar.

Het zal voor de teams en rijders dus enorm opletten worden. Alsof een eerste race van het seizoen nog niet voor voldoende stress zorgt ...

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België