Wagen Vettel uit parc ferme gehaald: Vettel start uit de pits

03 november 2012 — Red Bull heeft de wagen van Sebastian Vettel uit het parc ferme gehaald, daardoor zal de Duitser niet van op de 24ste plaats op de grid vertrekken maar vanuit de pits.

Sebastian Vettel moest tijdens zijn ronde op weg naar de pits zijn wagen aan de kant parkeren. Achteraf bleek dat er nog onvoldoende brandstof in de wagen zat. Er kon geen brandstofstaal van een liter meer worden afgenomen, wat samen met het niet bereiken van de pits een inbreuk is op het reglement.

Vettel werd door de stewards uitgesloten van de kwalificatie en moest daardoor helemaal achteraan op de startgrid plaatsnemen. Bij Red Bull heeft men echter besloten om de wagen van Sebastian Vettel uit het zogenaamde parc ferme te halen. Daardoor kan het team nog werken aan de wagen van Vettel.

Doordat de wagen uit het parc ferme is gehaald moet Vettel vanuit de pits vertrekken. Normaal gesproken is dit een groot nadeel, maar wanneer je normaal gesproken als 24ste moet starten valt dat nadeel erg mee. Je kan immers niet betrokken geraken bij een startcrash en het team mag nog uitgebreid sleutelen aan de wagen. Red Bull heeft dan ook deze mogelijkheid benut om de wagen van Vettel nogmaals onder handen te nemen alvorens hij de race moet aanvatten. Zo is de Duitser zo goed mogelijk voorbereid voor zijn inhaalrace.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image