Wat brengt de toekomst voor Jenson Button?

18 november 2016 — Jenson Button moet naar eigen zeggen nog beslissen wat hij gaat doen wanneer binnen een dikke week zijn F1-carrière tot een einde komt.


Begin september raakte in Monza bekend dat Jenson Button eind dit seizoen afscheid neemt van de Formule 1 en plaats maakt voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Grote vraag is echter wat Button in de toekomst zal doen. De Brit liet tijdens de aankondiging van zijn afscheid weten dat hij meer privétijd wenste. Button wil immers dingen kunnen doen waarvoor hij tijdens zijn F1-carrière de tijd niet had. Tegelijkertijd ziet het er naar uit dat Button toch iets op het vlak van racen wil blijven doen.

“Er staat nog niets vast maar ik ben er zeker van dat ze niet willen dat ik voor een belangrijke rivaal van Honda zou racen, wat uiteraard helemaal te begrijpen is. Ik zal volgend jaar bijvoorbeeld niet aan Le Mans deelnemen. Momenteel is er geen goede opportuniteit maar hopelijk is dat in de toekomst wel het gevalt,” blikt Button vooruit naar zijn toekomst na de F1.

Naast Le Mans heeft Button echter heel wat andere mogelijkheden.

“Mogelijk neem ik deel aan de 1000km van Suzuka in de Super GT. Het zou leuk zijn indien dat lukt. Alles draait rond het logistieke plaatje. Los daarvan neem ik misschien deel aan de rallycross in Amerika en verricht ik misschien wat testwerk.”

“Er zijn veel dingen die ik kan doen. Ik moet simpelweg kiezen wat ik volgend jaar wil doen. Ik wil immers ook wat meer rust dan nu,” besluit Button.

Button heeft nog een optie bij McLaren om in 2018 terug te keren naar de Formule 1. Button zal daardoor tegelijkertijd onder contract blijven bij McLaren.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België