logo
 

“Wat Ferrari en Haas doen is volledig legaal”

02 april 2018 — De voorbije week kwam er kritiek op de samenwerking tussen Ferrari en het Haas F1 team. Volgens de FIA gebeurt er bij die samenwerking echter niets dat een inbreuk is op de regels.

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

“Ik weet niet hoe een team dat nog maar enkele jaren in de sport zit, en geen enorm grote middelen heeft, zo’n wagen kan bouwen,” zei Force India COO Otmar Szafnauer.

Szafnauer maakte de vergelijking met onder andere Red Bull Racing, dat enorm veel middelen heeft en met Adrian Newey ook over één van de beste ontwerpers beschikt.

“Red Bull beschikt over meer dan 800 mensen. Het heeft een geweldige windtunnel en fantastische mensen op het vlak van aerodynamica. Ze beschikken over één van de beste technische directeurs die ook nog eens top is wat betreft aerodynamica,” aldus Szafnauer.

“Haas heeft slechts een kwart van de mensen. Geen geweldige aerodynamica-specialisten, geen windtunnel, geen Adrian Newey. Maar ze zijn wel sneller? Hoe kan dat?”

Het Haas F1 team heeft op technisch vlak een intense samenwerking met Ferrari, wat sommigen zelfs doet beweren dat de huidige F1-bolide van Haas een kloon is van de Ferrari van vorig jaar. Dat wordt echter ten stelligste ontkend door beide partijen. Er zijn inderdaad enkele gelijkenissen, maar dat is met alle wagens.

Volgens de FIA gebeuren er op het vlak van de samenwerking tussen Ferrari en Haas er dan ook geen inbreuken op het reglement.

“We weten exact wat er gaande is tussen Haas en Ferrari,” aldus Charlie Whiting tegenover ‘WTF1’. “Het is volledig legaal.”

“Vorig jaar was er één team dat zich zorgen maakte. We hebben momenteel echter nog niets gezien waarover wij ons zorgen maken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België