“Wat Kevin Magnussen deed was f*cking gevaarlijk”

08 oktober 2018 — Sauber-teambaas Frederic Vasseur is niet te spreken over een gevaarlijk manoeuvre van Haas-rijder Kevin Magnussen tijdens de GP van Japan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Tijdens de race probeerde Sauber-rijder Charles Leclerc om Kevin Magnussen in te halen op het rechte stuk langs start-finish. Toen Leclerc uit de slipstream probeerde te komen week Magnussen tegen hoge snelheid plots uit om Charles Leclerc af te blokken.

Leclerc deed na afloop van de race zijn beklag over het manoeuvre van Magnussen, zeker nadat de stewards besloten om Magnussen niet te bestraffen voor het ‘gevaarlijk’ manoeuvre. Ook Sauber-teambaas Frederic Vasseur vond het manoeuvre niet kunnen.

“Volgens mij was het redelijk duidelijk maar er werd geen actie ondernomen en bestraffing opgelegd,” aldus Vasseur tegenover ‘Autosport’.

“Als je terugblikt dan was Magnussen dit seizoen betrokken bij al de grote crashes. Ik ben echter niet de scheidsrechter, dat is de FIA. Zij nemen de beslissingen, of nemen er geen.”

“Dat manoeuvre was f*cking gevaarlijk. Hij beweegt veel te laat en op een dag zal er een enorme crash plaatsvinden. Wanneer je 320 km/u rijdt dan is dat meer dan gevaarlijk,” besloot Vasseur.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België