“Wat Mercedes nu overkomt is ook Red Bull overkomen”

29 december 2015 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is de dominantie van Mercedes schadelijk voor de F1. Meer zelfs, wat Mercedes nu overkomt is ook Red Bull al overkomen, zo laat Horner weten.


Christian Horner is de zoveelste in de rij die de voorbije weken heeft laten verstaan dat de dominantie van Mercedes schadelijk is voor de Formule 1. Eerder liet ook F1-baas Bernie Ecclestone reeds verstaan dat de dominantie van Mercedes verantwoordelijk is voor dalende interesse in de sport.

Nog opmerkelijker is dat Mercedes zelf ook lijkt te beseffen dat haar dominantie de sport geen goed doet (Lees: Mercedes-motorsportbaas: “Onze dominantie is slecht”). Red Bull-teambaas Christian Horner maakt ondertussen de vergelijking tussen de dominantie van Mercedes en Red Bull.

“Voorspelbare resultaten en een opeenvolgende serie van overwinningen is slecht voor iedere sport,” aldus Horner tegenover Autosport. “We werden er van beschuldigd, maar we bleven genieten van het succes.”

“Twee van onze vier wereldtitels werden pas tijdens de laatste race beslist en we eindigden nooit als eerste en tweede in een kampioenschap,” maakt Horner de vergelijking tussen Red Bull en Mercedes.

“Het is onvermijdbaar dat voorspelbaarheid de mensen afschrikt en dat er dan iets moet gebeuren om alles opnieuw dichter bij elkaar brengt,” aldus Horner.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: MercedesRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië