“We gaan een mooie stap vooruit zetten in 2016”

08 november 2015 — Monisha Kaltenborn, de teambazin van het Sauber F1 team, is er van overtuigd dat haar team in 2016 een serieuze stap vooruit zal zetten.


Voor Sauber begon het huidige seizoen veelblovend met een vijfde en achtste plaats voor Nasr en Ericsson. Sauber behaalde meteen 14 punten tijdens de eerste race maar de races nadien verliep een stuk minder goed. De competitiviteit ging achteruit, tot Sauber in Singapore eindelijk een serieuze aërodynamische update introduceerde.

Nadien volgende nog enkele kleinere updates en dat zorgde ervoor dat Sauber opnieuw wat competitiever werd en punten sprokkelde. Monisha Kaltenborn is tevreden over de updates, al wil ze er vooral voor zorgen dat Sauber zich in een goede positie bevindt voor het seizoen 2016 aan te vatten.

“Het ziet er naar uit dat we in 2016 een mooie stap vooruit zullen zetten,” aldus Kaltenborn tegenover F1i. “We ondervinden opnieuw wat meer voordeel door de aandrijving van Ferrari.”

“We hebben met ons pakket een nieuw concept geïntroduceerd. Het was daarbij niet de bedoeling om meteen zo veel mogelijk downforce of punten te genereren maar vooral om te zien of we met dit concept de juiste richting uitgaan. We zien er immers erg veel potentieel in. Het bleek de juiste keuze te zijn en het is veelbelovend,” besluit Kaltenborn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België