“We geloven in de samenwerking met Honda”

23 december 2017 — Dr. Helmut Marko, adviseur bij Red Bull, zegt dat hij en Red Bull erg sterk in de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda geloven.


De samenwerking tussen McLaren en Honda was geen succes en de renstal uit Woking zette dan ook haar samenwerking met Honda stop. Vanaf volgend seizoen rijdt McLaren met Renault-motoren, de krachtbron waarmee Toro Rosso vorig jaar reed.

Bij Toro Rosso ligt volgend jaar de Honda-motor achterin de wagen en velen stellen zich nu al de vraag of dat wel een goed idee was voor Toro Rosso. Dr. Helmut Marko gelooft echter in de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda.

“We zijn zeer blij met de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda,” vertelde Helmut Marko tegenover de officiële F1-website. “We geloven in Honda. Anders hadden we geen overeenkomst getekend.”

“Ik ben erg onder de indruk van de faciliteiten die ze hebben en hun vastberadenheid om te winnen. Het is gewoonweg een kwestie van alles goed voor elkaar te krijgen.”

Volgens Marko zal Honda in samenwerking met Toro Rosso op korte termijn al competitief voor de dag komen.

“We geloven dat het vlugger zal gebeuren dan dat iedereen verwacht,” blikte Marko vooruit. “Toro Rosso focust zich op volgend jaar en hun samenwerking met Honda. Sinds de aankondiging gingen al hun inspanningen daar naartoe.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaToro Rosso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België