logo
 

“We hebben de kloof met Mercedes gedicht”

18 juli 2014 — Volgens Daniel Ricciardo heeft Red Bull de kloof met Mercedes in Duitsland gedicht, al stelt hij zich wel de vraag voor hoe lang dat het geval zal zijn.

image
Vanaf de GP van Duitsland wordt er niet meer met de FRIC-ophanging gereden en dat heeft mogelijk zijn gevolgen voor de onderlinge krachtverhoudingen. Red Bull denkt alvast dat het ervan heeft kunnen profiteren om de kloof met Mercedes te dichten.

Tijdens de tweede oefensessie reed Daniel Ricciardo de derde tijd, op amper een tiende van de besttijd van Lewis Hamilton. Het doet de hoop bij Daniel Ricciardo en Red Bull alvast opleven.

“We reden vandaag zonder FRIC en de wagen voelde niet echt anders aan,” zei Ricciardo na de tweede oefensessie. “Hopelijk zijn de gevolgen voor enkele andere teams groter, maar het gaat volgens mij niet veel veranderen. Laat ons afwachten of we tijdens de kwalificatie ook maar een tiende trager zijn, dan heeft het misschien toch iets veranderd.”

“Voor vandaag is het alvast goed en we moeten optimistisch en tevreden zijn met de progressie die we boeken. Laat ons morgen proberen en zien waar we ons bevinden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België