logo
 

“We hebben ons nooit zorgen gemaakt”

19 juli 2014 — Valtteri Bottas reed opnieuw een indrukwekkende kwalificatie op het circuit van Hockenheim, waar hij morgen als tweede van start gaat. image

Tijdens de oefensessies op vrijdag leek het er even op alsof Williams het momentum van de afgelopen twee races wat kwijt was. Williams was immers één van de teams die de zogenaamde “FRIC” ophanging van de wagen haalde. Bottas had het even moeilijk met de balans op de wagen, maar twijfelde echter nooit aan de snelheid van de FW36.

“Na de vrijdagsessies wisten we dat we ons niet te veel zorgen hoefden te maken. We hadden wat werk voor de boeg om de balans op de wagen in orde te krijgen, en dat is ons goed gelukt. Ik denk echter dat sommige andere teams meer kwalificatierondjes afleggen tijdens de vrijdagsessies.” verklaarde Bottas in de persruimte.

De Fin is dan ook erg gelukkig met de vooruitgang die zijn team heeft gemaakt. “Ik ben erg gelukkig om deel van dit team te mogen uitmaken. We gaan de goede richting uit, en dit is opnieuw een uitstekend resultaat voor ons als team. We blijven ons concentreren om elke race opnieuw beter te worden. Vandaag worden er echter geen punten uitgedeeld, dus ons hoofddoel is nu om morgen zo veel mogelijk punten te behalen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België