“We hebben tijd nodig om ons bandenprobleem op te lossen”

20 april 2019 — Volgens teambaas Guenther Steiner zal het Haas F1 team de bandenproblemen die het momenteel heeft overwinnen, al zal dat volgens hem wel tijd vergen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Het Haas F1 team werkte tijdens de eerste drie raceweekends erg degelijke kwalificaties af maar op zondag kreeg de renstal vaak af te rekenen met bandenproblemen. Vooral in Bahrein en China werden de problemen duidelijk.

Magnussen en Grosjean ondervonden problemen om voldoende temperatuur in de banden te krijgen, en zonder voldoende temperatuur in de banden presteert een F1-bolide uiteraard niet goed. Het verklaart meteen ook waarom het Haas F1 team tot dusver nog maar acht punten behaalde.

Teambaas Guenther Steiner is er echter van overtuigd dat zijn team met een oplossing voor het bandenprobleem zal komen, al kan die oplossing wel enige tijd vragen.

“We hebben veel geleerd tijdens de tweedaagse test na de GP van Bahrein,” aldus Steiner. “We begrijpen het probleem, alleen konden we niet op tijd voor de komende races een oplossing vinden. Je moet de oplossing en de onderdelen ervoor immers ontwikkelen.”

“Hopelijk slagen we erin om het probleem snel te overwinnen zodat we tijdens de races even competitief worden als tijdens de kwalificatie.”

Het probleem is dat de Haas F1 bolide de banden niet in het juiste temperatuurvenster krijgt.

“We kunnen de banden niet goed laten functioneren tijdens de race,” aldus Steiner. “Hoe groot het temperatuurvenster is en hoe je de banden erin houdt is moeilijk om te bepalen.”

“We krijgen de banden duidelijk niet in het juiste temperatuurvenster, laat staan dat we weten hoe we ze erin moeten houden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België