“We hoopten op een safety car, maar die kwam er niet”

23 juni 2014 — Sebastian Vettel kende opnieuw een rampweekend tijdens de thuisrace voor Red Bull Racing in Oostenrijk. image

Na anderhalve ronde staken de problemen alweer de kop op voor de viervoudige wereldkampioen. Het team kreeg over de boordradio opnieuw de boodschap “no drive” te horen van Vettel, die wanhopig om oplossingen vroeg. Uiteindelijk kwam er opnieuw leven in de RB10, maar tegen dan was het kalf al lang verdronken, want Vettel werd al meteen op een ronde gezet.

Enkele ronden later kreeg Vettel de opdracht van de pitmuur om zijn wagen in de box te parkeren. Volgens teambaas Christian Horner deed Red Bull dit om de motor wat kilometers te laten besparen.

“De motoren zijn redelijk begrensd dit seizoen, en dat geeft ons de kans om wat meer te rijden tijdens de vrijdagtrainingen. Het was dus een tactische opgave, die volledig binnen de regels valt. Met anderhalve ronde achterstand zou het absurd geweest zijn om de motor onnodige kilometers te laten maken.” aldus Christian Horner.

Een vijfde opeenvolgende wereldtitel is quasi ondenkbaar geworden voor Vettel. De Duitser beklaagt zich regelmatig over de problemen bij zijn team, maar probeert toch strijdvaardig te blijven.

“We hoopten op een safety car, maar die kwam er niet. De eerste seizoenshelft is duidelijk allesbehalve goed geweest, met enkele opgaves en andere problemen, maar dat is een deel van de sport. Tegelijkertijd konden we vandaag veel leren, en het is goed dat Daniel tenminste nog wat punten kon sprokkelen voor het team.”

“Het zou fout zijn om te zeggen dat ik er aan gewend geraakt ben, maar we hebben al heel wat problemen gekend. Ik was dus al wat kalmer toen het probleem zich voordeed.  Onze snelheid leek in orde, en we konden redelijk ver geraken op de zachte banden. We besloten uiteindelijk om de motor te sparen omdat we toch al een ronde achterstand hadden.” aldus Vettel.

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België