“We moeten proberen dichter te komen”

12 mei 2014 — Daniel Ricciardo stond in Spanje opnieuw voor het eerst op het podium, en is daar zeer tevreden mee. image

“Het is fantastisch om op het podium te staan, en ik zal die nu wel mogen behouden zeker?” grapte Ricciardo na de race. “Het voelt nog steeds wat onwennig, maar ik zal het wel vlug gewoon worden denk ik.”

De Australiër was de eerste niet-Mercedes, maar eindigde wel op niet minder dan 49 seconden van Lewis Hamilton. “Ze hadden een enorme voorsprong. We wisten ook dat wij die snelheid niet aankonden, maar dat we wel als derde konden eindigen, en dat deden we dan ook. Het was voor ons gewoon zaak om onze banden optimaal te benutten om aan twee pitstops genoeg te hebben.”

Na een mindere start verloor Ricciardo een plek aan Valtteri Bottas. Ricciardo probeerde wel nog iets in de eerste bocht, maar kon het inhaalmanoeuvre niet afmaken. Een goede strategie zorgde er uiteindelijk toch voor dat de Australiër opnieuw voor Bottas de baan opkwam na de eerste pitstop. Wat volgde was een behoorlijk eenzame race voor Ricciardo, die ook opnieuw voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel eindigde. Vettel moest echter wel vanop P15 starten.

“Ik hoorde via de boordradio dat hij zich een weg door het veld aan het banen was, en toen ik hoorde dat hij vierde lag, vermoedde ik wel dat hij tijdens de laatste paar ronden nog een aanval had geplaatst. Derde en vierde is dan ook een uitstekend resultaat voor het team, vooral als je bekijkt van waar Seb moest starten. Nu moeten we gewoon dichter bij Mercedes proberen te komen.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België