“We nemen aan de tweede wintertest deel met de wagen uit 2014”

14 februari 2015 — Force India heeft laten weten dat het zal deelnemen aan de tweede wintertest ter voorbereiding op het nieuwe F1-seizoen.


Force India nam niet deel aan de eerste wintertest in Jerez. De nieuwe wagen, de VJM08, geraakte immers niet klaar. Even zag het er zelfs naar uit dat de renstal in het slechtste geval zelfs aan geen enkele wintertest zou deelnemen.

Force India heeft nu echter laten weten dat het zal deelnemen aan de tweede wintertest, die plaatsvindt op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Force India zal echter deelnemen met de wagen van vorig seizoen, de VJM07. Ondertussen zal er bijkomend ontwikkelingswerk plaatsvinden voor de VJM08, waarna die hopelijk tijdens de laatste wintertest zal debuteren.

“We zijn aan het pushen om de nieuwe wagen klaar te krijgen maar we hebben besloten om tijdens de tweede wintertest met de wagen uit 2014 aanwezig te zijn. Ondertussen kunnen we volop verder werken aan de wagen van 2015,” zei een woordvoerder van Force India tegenover Sky Sports.

“Het is nog steeds de bedoeling dat de nieuwe wagen zijn debuut maakt tijdens de laatste wintertest. Het is momenteel erg druk in de fabriek. Iedereen gaat tot het uiterste om de onderdelen en de nieuwe wagen op tijd klaar te krijgen.”

Door toch met de oude wagen deel te nemen aan de tweede wintertest hoopt Force India belangrijke data te verzamelen over de nieuwe banden van Pirelli.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België