“We vonden Sebastian Vettel te onvolwassen voor Ferrari”

06 april 2020 — Volgens voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo vond men Sebastian Vettel dik tien jaar geleden te onvolwassen om voor Ferrari te rijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Toen Kimi Raikkonen in 2009 afscheid nam van Ferrari en de Formule 1, dit ondanks dat hij nog een jaar te gaan had in zijn contract, moest Ferrari plots op zoek naar een vervanger. Er waren verschillende kandidaten en één van de rijders op de shortlist was Sebastian Vettel.

De Duitser rijdt ondertussen al enkele jaren voor Ferrari maar Vettel had al ruim tien jaar geleden misschien voor Ferrari kunnen rijden.

“Voordat Vettel de sprong van Toro Rosso naar Red Bull Racing maakte heeft Michael Schumacher geprobeerd om ons te overtuigen om Vettel naar Ferrari te halen,” aldus Luca di Montezemolo tegenover ‘Sky Sports 24’.

Uiteindelijk koos Ferrari voor Fernando Alonso, al slaagde ook de Spanjaard er net als Sebastian Vettel niet in om met Ferrari kampioen te worden.

“We vonden Vettel toen nog te onvolwassen en daarom gaven we de voorkeur aan Fernando Alonso,” aldus Luca di Montezemolo, die meent dat Ferrari destijds niet de verkeerde keuze maakte.

“Fernando heeft, los van enkele aspecten van zijn karakter, grote overwinningen behaald. Hij heeft met ons twee wereldtitels in de laatste race verloren.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België