logo
 

“We wisten dat we niet zouden winnen”

23 juni 2014 — Felipe Massa eindigde de GP van Oostenrijk als vierde, en vond dat behoorlijk teleurstellend na zijn polepositie tijdens de kwalificaties. image

Het Williams-team was nog steeds in shock na de schitterende kwalificatie op zaterdag, maar bleef voor de race met beide voeten op de grond. Het werd echter meteen duidelijk dat Williams niet zou kunnen wedijveren met Mercedes voor de overwinning.

Ook Felipe Massa had dit al door. “Valtteri heeft het fantastisch gedaan, ik ben heel blij voor hem.” begon Massa na de race. “We konden een mooie strijd leveren tegen Mercedes, maar we wisten van tevoren al dat we dit nooit zouden kunnen halen. Ik moest gedurende de hele race op mijn bandenslijtage letten, en ik had ook last van verkeer.”

De Braziliaan kon de leiding behouden tot na de eerste pitstop. Hij werd bij het verlaten van de pitstraat echter gepasseerd door Nico Rosberg, en in de tweede bocht kreeg ook Lewis Hamilton de Williams-rijder te pakken. Massa werd uiteindelijk ook nog geklopt door zijn teamgenoot.

“Als eerste de pits binnenkomen, en als vierde terug op de baan te komen is redelijk teleurstellend, maar dat is nu eenmaal een deel van het racen. Voor het team was dit zowel een positief als een emotioneel weekend. We hebben 27 punten verzameld, waardoor we een plaatsje winnen in het constructeurskampioenschap, en dat is het allerbelangrijkste.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België