“We zijn gefocust op het dichten van de kloof, niet op overwinningen”

20 april 2019 — Red Bull-teambaas Christian Horner wil benadrukken dat er geen doelen gesteld zijn wat betreft een bepaald aantal overwinningen. Dr. Helmut Marko had nochtans eerder dit jaar een voorspelling van minstens vijf overwinningen gemaakt.


Nog voor het seizoen begon liet Dr. Helmut Marko weten dat Red Bull in 2019 meer races zou winnen dan de vier die ze in 2018 op hun naam schreven. Een straffe uitspraak als je in acht neemt dat de Oostenrijkse formatie dit jaar met een nieuwe motorpartner in de vorm van Honda aan de start staat.

Red Bull-teambaas Christian Horner is ook ambitieus maar hij benadrukt dat de focus nu vooral ligt op het dichten van de kloof die er nog altijd bestaat met Mercedes en Ferrari.

“Helmut houdt duidelijk van optimistische vooruitzichten en we zijn nog maar drie races ver maar als team hebben we nooit doelen gesteld wat betreft een bepaald aantal overwinningen,” aldus Horner.

“Ons doel is het dichten van de kloof. Ik denk dat we allemaal graag zo competitief mogelijk willen zijn en dat wel zo snel mogelijk. Wat voor resultaten dit zal voortbrengen zal aan het verloop van de races liggen.”

De RB15 kan voorlopig het tempo van Mercedes en Ferrari niet bijbenen. Max Verstappen benoemde de nerveuze achterkant van de auto als een van de grootste problemen.

Horner liet in China al weten dat hij beterschap verwacht eens de updates zullen beginnen te komen.

“Alles ligt aan de evolutie,” gaat Horner verder.

“We hebben zeker al een stap voorwaarts gezet sinds Bahrein en we zijn al competitiever. Als je de eerste twee sectoren bekijkt in China kan je zien dat we goed in vorm zijn. In de derde sector hebben we nog wat werk maar er komen een paar updates aan die dat probleem zullen verhelpen. Dus al bij al was het een positief weekend.”

“Mijn kijk is altijd geweest dat je kijkt wat de snelste auto is en wat de snelste manier is om daar ook te geraken. Dat hangt ook steeds van race tot race af.”

“In Bahrein was dat Ferrari en in China was dat Mercedes en het is duidelijk dat iedereen hard werkt om die kloof te dichten. De geschiedenis heeft al uitgewezen dat wanneer je je probeert vast te pinnen op een bepaalde race het gewoonlijk misloopt,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België