“We zullen enorm veel fouten maken tijdens ons eerste F1-seizoen”

30 januari 2016 — Gene Haas is er van overtuigd dat zijn team zo goed mogelijk voorbereid is op haar debuut in de Formule 1, al beseft Haas ook dat er enorm veel fouten zullen gemaakt worden.


Er komt heel wat bij kijken om vanuit het niets een F1-team op te richten. Er is al heel wat voorbereidingswerk aan dat F1-debuut voorafgegaan maar volgens Gene Haas is er niets dat je kan doen om op alles voorbereid te zijn en geen fouten te maken.

“Alles draait rond het opbouwen van ervaring,” aldus Gene Haas tegenover ‘Sports Business Daily’. “We gaan naar een feestje zonder dat we weten waar het allemaal rond draait. We kunnen daar simpelweg zitten en zien wat de anderen allemaal doen maar dat is niet het leuke eraan. Het draait hem allemaal rond het opdoen van ervaring.”

Volgens Gene Haas is zijn team zo goed voorbereid als dat het kan zijn, al kan je nooit voldoende voorbereid zijn op die eerste race en de races die daarop volgen.

“Ik denk dat we goed voorbereid zijn. Ik denk dat we het redelijk goed zullen doen maar je moet echt daar zijn om het pas te weten en om bij te leren. Wat je ook allemaal leest of met wie je ook allemaal praat, de echte uitdaging is het zelf doen. Ik ben er zeker van dat we enorm veel fouten zullen maken. We zullen vervolgens die fouten verbeteren en eruit leren en iedere races steeds beter voorbereid zijn.”

“Na die 21 races hebben we een volledig jaar achter de rug en zullen we een laptop vol met gegevens hebben en alles wat we moeten weten. Nadien zal het alleen nog maar beter gaan,” besluit Gene Haas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België