“We zullen racen in Zuid-Korea”

08 oktober 2010 — Neen, dat is geen officiële mededeling na een inspectie door de FIA maar de mening van de F1-piloten.

Volgens de meeste rijders zal de race in Zuid-Korea ondanks de onheilspellende berichten gewoon doorgaan. Dat ondanks het feit dat het circuit en haar faciliteiten nog steeds goedgekeurd moeten worden door de FIA.

“Bij het WK voetbal in Zuid-Afrika geloofde ook niemand dat alle stadions op tijd klaar zouden zijn maar toch was het een vlot georganiseerd evenement.”

Toch zal voor de race in Zuid-Korea de cruciale test komende week nog plaatsvinden. Maandag reist Charlie Whiting immers meteen af naar Zuid-Korea om het circuit te gaan inspecteren. Normaal gesproken staat de GP van Zuid-Korea vervolgens gepland op 24 oktober.

“Ik ben er redelijk zeker van dat we er zullen rijden,” aldus Felipe Massa.

De rijders zijn er redelijk zeker van dat er dus gereden zal worden, al doken er de voorbije dagen onrustwekkende foto’s op over de faciliteiten en een ongeval met een kraan die de hoofdtribune licht beschadigde. Maar dat doet ook Adrian Sutil niet twijfelen over het doorgaan van de race.

“Misschien zien de foto’s er wel veel dramatischer uit dan dat de toestand in werkelijkheid is,” zei de Duitser in een reactie.

Ook Fernando Alonso is er rotsvast van overtuigd dat de race zal doorgaan. De Spanjaard heeft naar eigen zeggen nog steeds geen enkel tegenbericht ontvangen.

“Ik ga er van uit dat we in Zuid-Korea zullen rijden aangezien we nog steeds geen tegenbericht hebben gekregen. Wij, aldus de rijders en teams, gaan er van uit dat de race in Zuid-Korea bevestigd is,” besluit Alonso.

Alonso zou er ook geen probleem in zien indien de race niet zou doorgaan. Voor zijn wk-kansen zou het volgens de Spanjaard geen grote invloed hebben.

“Mocht de race niet doorgaan, dan maken we ons geen grote zorgen. Ik sta weliswaar niet aan de leiding maar ik sta ook niet vijfde. Wanneer je in de top drie staat dan verandert een annulering van een race dankzij het huidige puntensysteem niet zo veel.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België