Webber beslist in de zomer over toekomst

11 april 2013 — Mark Webber heeft voor het eerst sinds de GP van Maleisië terug met de pers gesproken. image

De Australiër vertrok meteen na de persconferentie in Maleisië richting zijn geboorteland voor een deugddoende vakantie. Intussen werd over heel de wereld druk gespeculeerd of Webber nog wel zin had om verder te gaan bij Red Bull Racing, na de twist met Sebastian Vettel op het circuit van Sepang.

Webber: “Natuurlijk, ik heb nooit de intentie gehad om te vertrekken. Ik zal het seizoen uitrijden bij Red Bull. Heel wat mensen stelden zich de vraag of ik nog wel gemotiveerd was om het seizoen uit te doen, maar ik kan je zeggen dat afscheid nemen van de sport het verste van mijn gedachten is.”

“Ik zal, net zoals andere jaren, in de zomerperiode rond de tafel gaan zitten met Dietrich Mateschitz. Ik heb nog nooit zo vroeg in het seizoen over mijn toekomst beslist, en ik zie niet in waarom ik dat nu plots wel zou gaan doen.” Op die manier bant Webber alle speculaties de wereld uit. Red Bull baas Mateschitz gaf ook al aan dat hij Webber volgend seizoen ook graag opnieuw bij Red Bull Racing zou zien.

Webber wenst echter niet meer in detail te treden over de afgelopen GP van Maleisië, behalve dan door te stellen dat de pauze van drie weken hem ontzettend veel deugd gedaan heeft.

“Met mij gaat het goed. Die wapenstilstand heeft ons allemaal wel eens goed gedaan. Het deed deugd om eens te kunnen pauzeren na de wintertesten en de eerste twee races. Nu kan ik echter niet wachten om opnieuw in de wagen te kunnen plaatsnemen en te racen.” vertelt Webber.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België