logo
 

Webber eindelijk op het Podium in Monza

08 september 2013 — Het was de laatste kans die de Australiër zou krijgen. In zijn laatste race op Europese bodem slaagt Webber er voor het eerst in zijn carrière in op het gegeerde podium van Monza te geraken.

image
Het was zo een van de hiaten op zijn CV. Het podium van Monza, een van de legendarische en ‘classic circuits’ van de F1. Even leek het erop alsof technische problemen een domper op de feestvreugde zouden zetten, maar Webber reed een strakke race en kon voor het eerst in zijn lange carrière plaatsnemen op het mooiste podium uit de Formule 1.

“We moesten de versnellingsbak met zorg behandelen op het einde, maar al bij al een goed resultaat. Ik had een vroeg gevecht met Alonso maar fair play over dat.” Webber verwijst hierbij naar het contact dat de twee maakten in het begin van de race waardoor Webber een stuk van zijn voorvleugel verloor. Echt hinder had de Australiër er niet van.

“We pakten Felipe [Massa] bij de pitstop, dat was geweldig. Ik was tevreden over mijn in-lap, de stop was perfect en mijn out-lap was sterk en we konden hem redelijk comfortabel achter ons laten.”

“Het is een geweldige plaats hier en het is zeer speciaal om op het podium te eindigen”, gaf Webber toe na afloop, “Het is een circuit waar ik niet het beste resultaat behaalde in het verleden, en dus is het een persoonlijk record voor mij, zowel in de kwalificatie als de race.”

Een vijfde plaats is het beste resultaat dat Webber in 13 seizoenen F1 had kunnen bereiken op de Autodromo Nazionale. Maar vandaag kon hij ondanks een gehandicapte versnellingsbak en een beschadigde voorvleugel, naast Alonso en ploegmaat Vettel mee het podium op.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België