Webber: “Geen problemen met Lewis”

03 mei 2010 — Volgens de Australische Red Bull-rijder Mark Webber voert de rest van het rijdersveld geen vendetta tegen Lewis Hamilton. De Brit ging simpelweg zelf in de fout.

image

Lewis Hamilton en diens vaste supporters kregen het gedurende de afgelopen races hard te verduren. De Britse McLaren-rijder ging regelmatig in de fout en dan mag er nog van geluk gesproken worden dat bestraffingen uitbleven. Volgens veel supporters en insiders zou de Brit bijvoorbeeld onverdienstelijk tweede zijn geëindigd in China maar die mening is voor discussie vatbaar. Net als de tegenwind die Michael Schumacher te verduren krijgt, zo heeft ook Hamilton het niet makkelijk. Het is nu aan de rijders zelf om er hun lessen uit te trekken.


Bij Red Bull verklaarde Mark Webber alvast dat Lewis Hamilton de tegenwind van de afgelopen maanden maar niet al te persoonlijk moet opnemen. Indien een andere rijder zulke incidenten uitvoerde, dan zouden ze immers dezelfde kritiek hebben geuit. “Geen vendetta tegen Hamilton in de Formule 1”, zo klinkt het.


“Er heeft absoluut niemand iets tegen Lewis persoonlijk. Men zou deze incidenten bij een andere rijder eveneens hebben aangehaald. Men had er niet meer en niet minder kritiek op gegeven. Het is trouwens niet verboden om bepaalde handelingen van een rijder te gaan observeren en indien nodig in twijfel te gaan trekken. De rijders hebben er het recht toe. Lewis kreeg geen bestraffing voor het incident met Petrov en we gaan gewoon verder met de sport”, zo verklaarde Mark Webber.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België