Webber gepikeerd door insinuaties over illegale Red Bull bolide

07 juni 2012 — Webber is allesbehalve opgezet met de insinuaties dat zowel zijn overwinning in Monaco als die van Vettel in Bahrein te danken zijn aan een illegale Red Bull.

“Het maakt me pissig, als ik vrijuit mag spreken”, zei een duidelijk geërgerde Webber tegen de pers in Canada, “Ik aanvaard met gemak kritiek op mijn rijstijl of dergelijke, maar niet dit.”. Verschillende commentatoren hadden laten ontvallen dat de overwinningen van Red Bull enkel en alleen te danken zouden zijn aan het achterpoortje dat Red Bull gevonden heeft in de technische reglementen.

De FIA heeft nu geoordeeld dat de gaten in de vloer niet toegelaten zijn. Sommige reporters suggereren nu dat Red Bull punten zou moeten afgetrokken worden. Toch blijft Webber het team verdedigen: “Er zit een fundamentele denkfout in die redenering”, zegt de Australiër, “niemand heeft protest over enige vorm van illegaliteit ingediend na Bahrein of Monaco en de wagen heeft ook steeds alle technische keuringen doorstaan.”

“Als de FIA nu een bijkomende verklarende regel invoert, dan is dat een andere zaak”, waarmee Webber aangeeft dat Red Bull wel conform de regels aan de start van de GP van Canada zal verschijnen. In een kampioenschap waar alles compleet open ligt, zou elk punt op het einde van het jaar wel eens de doorslag kunnen geven. Benieuwd of dan de overwinningen van Red Bull met de gaten in de vloer opnieuw ter discussie zullen komen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België