logo
 

Webber geraakt niet verder dan een tweede plaats

07 november 2010 — Hij deed wat hij moest doen, maar meer dan een tweede plaats zat er niet in voor Webber. Hij had gehoopt in het begin het verschil te kunnen maken, maar moest heel de wedstrijd lijdzaam toezien hoe Vettel vlak voor hem reed.

“De start en eerste ronde zijn tegenwoordig bepalend voor de uitslag van een race. Vroeger kon je nog wel eens iets aparts proberen met de strategie, maar dat is niet langer mogelijk.”

Omdat hij zo vroeg in de race al ‘verslagen’ was, zat er voor Webber niets anders op dan zijn teamgenoot onder druk te zetten en het vol te houden tot het einde. Dat laatste was echter niet altijd even gemakkelijk: “Ik kreeg in het tweede deel van de race met een aantal probleempjes te maken. Zo werd mijn motor bijvoorbeeld ineens heel heet, en we hadden geen idee hoe dat kwam.”

Door een lager tempo te hanteren overwon Webber het probleem en kon hij de tweede plaats toch nog verzilveren, zodat hij nog volop meedoet om de wereldtitel. Met nog acht punten achterstand op Alonso is alles nog mogelijk.

Dankzij de in Brazilië behaalde één-twee heeft Red Bull wel al de constructeurstitel binnengehaald. “Dat is echt geweldig. Het team heeft het fenomenaal gedaan en de jongens verdienen dit succes”, vindt Webber. “Het is een fantastische prestatie.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België