Webber: “Ik ben niet altijd eerlijk geweest tegen Red Bull”

07 december 2010 — De Australische rijder Mark Webber geeft in zijn zopas gepresenteerde boek openlijk toe dat hij niet helemaal eerlijk is geweest ten opzichte van Red Bull. Vooral teambaas Christian Horner mocht destijds niets vermoeden.

Mark Webber gaat blijkbaar vaker tegen de grond wanneer hij aan het trappen is op zijn mountainbike. In 2008 brak hij zijn been maar kon hij gelukkig nog tijdig revalideren om de openingsrace van het seizoen vanuit de cockpit te beleven.

In september ging het nogmaals fout en komt ook een vriend bovenop hem ten val. Webber zelf hield er een gewrichtsletsel aan over. In zijn zopas gepresenteerde boek blikt hij terug op de gevolgen van zijn eerste ongeval. Webber geeft zelfs toe dat hij niet volledig open zou zijn geweest met zijn werkgever, Red Bull Racing. En laat nu net vertrouwen een belangrijke factor zijn bij het naar jouw toe trekken van een team.

Naar verluidt zou Webber in 2009 nog een operatie moeten hebben ondergaan maar in zijn boek gaat hij zelf nog iets verder. In 2010 zou hij in de Formule 1 gereden hebben met een nieuwe wonde.

Bij Red Bull had men Christian Horner de opdracht gegeven om Webber de vraag te stellen of hij voor de volle100 procent genezen was. De wonde zou een verklaring kunnen zijn voor de slechtere resultaten tijdens het seizoenseinde. Webber stond 31 punten voor op Sebastian Vettel die uiteindelijk tot weltmeister werd gekroond. Het is nu ook geweten dat men Webber in Japan en Zuid-Korea cortisone zou hebben toegediend.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België