logo
 

Webber: “Komend weekend krijgen we de antwoorden”

20 maart 2011 — Red Bull-rijder Mark Webber zal zich als geen ander afvragen welke wagen het nieuwe seizoen als sterkst zal aanvatten. Op deze vraag, en vele anderen, zullen we komend weekend de meest passende antwoorden krijgen.

image

Vermoedens, geruchten, pure roddels of totale onzin. Het behoort allemaal tot de Formule 1. Vooral tijdens de winterstop, want dan houden teams en rijders zich bewust op de achtergrond. Voor psychologische spelletjes en het verwarren van de concurrentie zaten we de afgelopen maanden en weken in de meest gepaste fase van het seizoen. De laatste upgrades hield men zo lang mogelijk verborgen en deze manier van werken in haar geheel geeft ons het raden naar de competitiviteit van de nieuwe wagens. Wat gebeurde er bij Red Bull Racing?

De renstal kende tijdens de winterstop opnieuw bemoedigende resultaten. Toch hebben ook hun rijders nog het raden naar de exacte invloed van de nieuwe banden. Veel insiders beweren nu al dat 2011 het moeilijkste seizoen is als het op inschattingen aankomt. Niemand weet momenteel al welke wagen in principe komend weekend om de pole zal strijden in Australië.

Bij Red Bull heeft ook Mark Webber zich op dit vlak eindelijk de laatste rust gegund. De Australiër racet komend weekend weer in eigen land. Sedert zijn debuut in 2002 verliepen zijn wedstrijden op Melbourne teleurstellend. Toch kijkt ook hij nu uit naar al de antwoorden die komend weekend aan het licht zullen komen. En vooral, of hij ook dit seizoen nog zelf om de titel kan strijden.

“Komend weekend kunnen we heel wat leren van de nieuwe banden. Het weer zou wel nog voor verwarring kunnen zorgen maar op de belangrijkste onderwerpen zullen we dan al antwoorden krijgen. Hopelijk ken ik dit seizoen meer geluk in Australië. Momenteel verwachten we dat ik er mijn beste resultaat ooit kan neerzetten. Dit is de beste winterstop ooit geweest”, zo verklaarde Mark Webber.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België