Webber laat iedereen achter zich in VT3

31 juli 2010 — Webber was in de laatste vrije training ruim een seconde sneller dan al de rest, met uitzondering van teamgenoot Vettel, die het op een halve seconde houdt.

Webber was de eerste die dit weekend onder de 1’20 kon duiken, en deed dat met een ruime marge.

Vanochtende leek het alsof de rijders helemaal opnieuw moeste beginnen in Hongarije, want een fikse regenbui had er afgelopen nacht voor gezorgd dat de baan weer net zo glad was als in de eerste vrije training. Bovendien bleef er een oliespoor achter op het circuit nadat een Formule-BMW wagen zijn motor opblies.

Bocht twaalf was erg moeilijk voor de rijders, wat vooral duidelijk was bij Sutil en Petrov die rechtdoor gingen. Sutil had vooral moeite met het verlies van zijn geblazen diffusor, nadat het team besloot toch met de traditionele te rijden.

Webber voert het eerste halfuur de lijst aan, maar dan zet Sebastian Vettel een tijd neer die ruim een tiende sneller is. Fernando Alonso heeft veel tijd nodig om op stoom te komen: bij zijn eerste run blijft hij steken op anderhalve seconde.

De verschillen zijn enorm, ook tussen de teamgenoten onderling, wat betekent dat er zowel met volle als lege tanks gereden wordt. Waar Vettel zichzelf kennelijk alvast warmdraait voor de kwalificatie, oefent Webber nog wat voor de race, want hij is na zijn derde poging en Vettels tweede run, acht tienden trager dan de Duitser.

Daarna schakelt Webber ook over op de kwalificatiestand, want in zijn volgende run is hij prompt sneller dan Vettel. Alonso blijft een dikke seconde achter, terwijl Massa in de laatste minuut nog de vijfde tijd op de klokken brengt. Daarmee is hij sneller dan Hamilton, Button en Vitaly Petrov, die opnieuw goed presteert en de beide McLaren-coureurs splitst.

Michael Schumacher komt al helemaal niet in de top voor: de Duitser is meer dan twee seconden trager dan Webber en eindigt als twaalfde.


image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België