logo
 

Webber niet blij met keuze van vleugel

10 juli 2010 — "Red Bull gives you wings" zegt hun motto, maar Red Bull besloot hun nieuwe voorvleugel enkel aan Vettel te geven. Webber was 'not amused'.

Mark Webber blijft gefrustreerd achter na de kwalificatie voor de Britse Grand Prix nadat Sebastian Vettel het enige overgebleven exemplaar van de nieuwe voorvleugel kreeg dat Red Bull meebracht naar Silverstone.

Er waren maar twee vleugels beschikbaar voor dit weekend, en één van die twee vleugels raakte spontaan los van de wagen van Sebastian Vettel tijdens de laatste oefensessie.

Het team besliste echter - op basis van kampioenschaps-positie en het resultaat van de laatste oefensessie - dat Vettel de overgebleven vleugel kreeg voor de kwalificatie.

Toen men zijn standpunt over dit voorval vroeg antwoordde een duidelijk ongelukige Webber: “Ik denk dat het team gelukkig is met het resultaat vandaag”. Het vleugje sarcasme valt hier niet te ontkennen, en het laait de geruchten terug op dat het team Sebastian Vettel voortrekt.
Webber voegde daaraan toe dat hij liever derde start dan tweede op de grid. ” Ik zou liever derde staan op de grid, want we weten dat de tweede startplaats meestal kl*te is. Als Fernando will wisselen zullen we zien wat we of we mogen.” aldus een lichtjes cynische Webber.

Vettel reageerde op de frustratie van Webber door te stellen dat er absoluut geen favoritisme is bij Red Bull omdat hij die voorvleugel kreeg, en voegde daar aan toe dat het verschil tussen beide vleugels niet zo groot was.
“Als je terugkijkt naar de kwalificatie was het verschil extreem klein. In Q1 reden we bijna dezelfde tijd, in Q2 worstelde ik wat met de balans en in Q3 was ik net sneller”

“Ik denk niet dat er een zwart-wit antwoord bestaat over de vleugel”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België