Webber staat achter strategie van Red Bull

27 oktober 2013 — Mark Webber vond, in tegenstelling tot Japan, dat de strategie die Red Bull Racing vandaag voor hem klaarhad, wel de juiste was. image

De Australiër kwalificeerde zich, en startte de race met de mediumband, terwijl zijn teamgenoot Sebastian Vettel startte op de zachte compound. Deze strategie zou de Duitser uiteindelijk naar zijn tiende overwinning van het seizoen, en zijn vierde wereldtitel op rij brengen.

Toch vindt Mark Webber niet dat zijn team een strategische fout heeft gemaakt. De Australiër koos ervoor om zijn tweede stint zeer kort te houden, door op zacht over te schakelen, om daarna nog de harde Pirelli’s te laten monteren voor zijn derde en laatste stint.

Dit bleek uiteindelijk niet in zijn voordeel uit te draaien, maar toch wil Webber zijn team niet beschuldigen van een strategische fout. “Je moet jezelf wat beschermen tegen een safety car. Je moet eerst enkele rondjes op de zachte banden rijden, want als je opnieuw een set harde banden laat leggen, en er komt een safety car, dan wordt het wat riskant.”

Toch is Webber, ondanks zijn opgave door een versnellingsbakprobleem, niet ontevreden over zijn race. “Uiteindelijk behoud ik toch een glimlach op mijn gezicht. Er was niet méér dat ik vandaag kon doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België