Webber stelt Red Bull in vraag

11 juli 2010 — Mark Webber sprak over de teamradio nog over zijn rol binnen Red Bull. Na de race kwam hij met nog straffere taal. Als hij had geweten dat hij behandeld zou worden zoals hij dit weekend behandeld werd, zou hij zijn contract niet verlengd hebben...

Bij Red Bull lijkt de vrede binnen het team ver zoek. Temidden de controverse van de voorvleugel die aan Vettel werd gegeven, terwijl die vleugel op de wagen van Webber zat, had het team heel wat uit te leggen.

Mark Webber was erg ongelukkig met deze beslissing, en beschuldigde het team onrechtstreeks van favoritisme.

De Australiër, startend vanop de tweede plaats, won op overtuigende wijze de Britse GP, en maakte erg duidelijk dat hij nog steeds kwaad was door het team het volgende te zeggen over de teamradio: “Niet slecht voor een nummer twee rijder hé”

Webber hoopt dat de vleugelkwestie een eenmalig iets is, want als hij had geweten dat hij op dergelijke manier behandeld zou worden, had hij geen contractverlenging getekend.

“Gisteren kenden we een vrij unieke situatie, want het was de eerste keer dat we maar één stuk hadden. Ik had het contract voor volgend jaar niet getekend als ik geloofd had dat het vanaf nu zo zou gaan” zei Webber na de race.

“Ik was teleurgesteld. We zullen zien hoe de toekomst zich uitwijst, en ik blijf gewoon doen waar ik mee bezig ben, en hoop dat dat genoeg is.”

“Ik heb al een paar obstakels gekend in mijn carrière, soms ook in mijn privé-leven, dus ik denk dat je iemands karakter kan beoordelen op hoe ze van zaken die buiten hun bereik liggen rechtkrabbelen.  Sommige rijders kennen dat, en ik nog meer dan anderen.”

Hij voegde wel toe dat het team morgen zal samenzitten om enkele zaken uit te klaren.

“Gisteren was ik niet gelukkig, dat mag duidelijk zijn, en ik ben er vrij zeker van dat er harde gesprekken gevoerd zullen worden morgen. Vandaag ging het goed voor mij….. en dat is alles” zei hij.

Toen men hem vroeg of zijn overwinning vandaag ‘poetic justice’ (morele overwinning van goed over kwaad) was, antwoorde hij: “Een afspraak met Karma? Ja.”

“Eerlijk gezegd had het niet zo hoeven te lopen. Ik was niet echt voor de beslissing, maar zo gaat het soms… sommige collega-rijders boden me voorvleugels van hun wagens aan tijdens de parade ronde, maar ik zei dat ik perfect gelukkig kan zijn met wat ik heb. Sebastian (Vettel) duidelijk niet!”

Het mag duidelijk zijn dat Webber zijn frustraties langzaamaan aan de vlakte laat komen, vaak vergezeld van het nodige sarcasme. Het valt maar af te wachten hoe de zaken nog zullen evolueren binnen het snelste team op de grid…

image

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België