logo
 

Webber supergemotiveerd na zomerpauze

29 augustus 2012 — Mark Webber is helemaal klaar om er terug in te vliegen na de vier weken durende zomerpauze. Hij mikt op de 25 punten van de overwinning.

image
“Welk circuit kan je beter hebben om het seizoen te hervatten dan Spa-Francorchamps. Het is een ongelooflijk circuit waar je echt het gevoel krijgt dat een F1-wagen hier absoluut thuishoort.” Als Belgen kunnen we de Australiër alleen maar gelijk geven. Voor de meeste van de rijders is Francorchamps het mooiste circuit ter wereld, en voor het overgrote deel van de supporters bevat deze track de allermooiste bocht ter wereld, de Eau Rouge. Vorig seizoen wist Webber hier met één van de mooiste inhaalbewegingen ooit Alonso te passeren tegen een dikke 280 kilometer per uur.

Na twee teleurstellende achtste plaatsen in Duitsland en Hongarije, wil Webber terug aanknopen met de overwinning. Zijn laatste overwinning dateert van de GP van Groot-Brittannië in Silverstone, waar hij in de ultieme fase nog voorbij Alonso wist te gaan, toen de Spanjaard met versleten banden kampte en weinig tot geen grip meer vond. “Een overwinning in Spa geeft elke rijder nog wat extra voldoening. Het circuit is nu al een aantal jaar onaangepast, en het bezit heel veel karakter. Eau Rouge is ongetwijfeld de mooiste bocht van het circuit. De fans gaan hier heel graag kijken, en ik zou iedereen die er nog niet geweest is, aanraden om er eens te gaan staan, om de auto’s er te zien voorbij razen. It’s mind-blowing!” aldus de sympathieke Aussie.

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëMark WebberRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië