Webber tevreden dat hij schade heeft kunnen beperken

20 april 2013 — Mark Webber zijn raceweekend begon al met het feit dat hij een gridpenalty had van drie gridplaatsen. Door een redelijk goede kwalificatie te rijden en het feit dat Hamilton een gridpenalty kreeg van vijf gridplaatsen heeft de Australiër de schade voor morgen enigszins weten te beperken.

image
En daar is Mark Webber meer dan tevreden mee. Morgen mag hij immers van op de zevende plaats starten, terwijl hij de vijfde tijd reed tijdens de kwalificatie. Slechts twee plaatsen achteruit dus in plaats van drie, te danken aan de gridstraf van Hamilton.

“Ik wou dat ik wat meer uit de wagen had kunnen halen, zodat ik iets meer naar voor op de grid had gestaan. Maar de zevende plaats ondanks een gridpenalty is zeker het einde van de wereld niet,” zei een redelijk tevreden Mark Webber. “We hebben een andere strategie dan sommige andere rijders, dus laat ons afwachten wat de race zal brengen. Het belooft een erg lange race te worden. Ik ben bovendien trots dat ik morgen aan mijn 200ste race mag beginnen.”

Tweehonderd races in de Formule 1, er zijn maar weinig rijders op de startgrid die al even lang in de sport aanwezig zijn als Mark Webber. De Australiër beleefde echter enkel moeilijke momenten de voorbije weken en het is dan ook maar de vraag of Webber ook in 2014 nog op de startgrid zal verschijnen.

“Ik heb enkele ongelofelijke hoogtepunten maar ook dieptemunten meegemaakt, maar zo steekt de sport nu eenmaal in elkaar. Ik heb heel wat geleerd gedurende die periode en ik ben nog steeds erg gemotiveerd. Mijn 200ste race is een mooi cijfer maar hopelijk kunnen we er ook een mooi resultaat aan verbinden,” besluit Webber.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België