logo
 

Webber tevreden met tweede plaats

29 augustus 2010 — 3 keer in de afgelopen 15 jaar won de pole-sitter in België, en ook Webber slaagde er niet in om zijn mooie startplaats om te zetten in een overwinning, omwille van een slechte start. In een race waarin vele titelkandidaten uitvielen is hij echter erg blij met de tweede plaats.

Al tijdens de opwamronde merkte Webber al dat het niet goed zat met de koppeling en dus maakte hij wat aanpassingen op zijn stuurwiel, maar dat hielp hem niet veel: “Eigenlijk werd het daardoor alleen maar erger”, aldus Webber tijdens de FIA-persconferentie.

De start was dramatisch voor de Australiër. Zijn koppeling had kuren en daardoor ging de start erg traag. 7 wagens passeerden hem, maar met een briljant inhaalmanoeuvre op Felipe Massa, buitenom in Bruxelles kwam hij terug in de wedstrijd.
“De start was heel slecht en we moeten maar nakijken wat er nu precies fout ging”, vervolgt Webber. “Als gevolg had ik gelijk een achterstand bij het ingaan van Eau Rouge, al kon ik daarna wel een leuk duel uitvechten met Adrian Sutil en gelukkig slaagde ik er eveneens in Felipe Massa te passeren.”

image

De twee Red Bulls reden toen 4 en 5, achter de twee McLarens en Robert Kubica. Bij de herstart verschalkte Vettel echter Robert Kubica, zodat Mark Webber op de Pool zijn diffusor kon kijken… “Ik wist het gat aardig te dichten voordat de safety car op de baan kwam. Daarna werd het een heel wisselvallige race waarin ik het vooral aan de stok had met Robert Kubica, het was echter heel lastig om hem in te halen omdat je als je op het rechte stuk vol gas rijdt al snel tegen de toerenbegrenzer aanzit.”

Doordat Vettel een paar ronden later botste met Jenson Button en Kubica een slechte pitstop maakte, kwam Webber toch nog als tweede over de streep. “Ik ben er blij mee”, stelt Webber resoluut. “Natuurlijk is het jammer dat ik mijn pole niet kon verzilveren, maar we hebben alsnog veel punten weten te pakken.”

“Soms kun je niet winnen en dan moet je er gewoon zoveel mogelijk uithalen”, relativeert Webber. “Het is makkelijk om helemaal niets aan een race over te houden door een kleine fout of een slechte pitstop, dus het is goed voor het team dat wij hier alsnog een tweede plaats hebben meegepakt.”

Hieronder nog een foto van de Red Bull van Mark Webber en Sebastian Vettel op de Grote Markt in Antwerpen, afgelopen maandag

image

image

Geschreven door Steven Peeters

Categorieën: GP van BelgiëMark WebberRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië