Webber verlaat F1 meteen na de race in Brazilië

21 november 2013 — Mark Webber zal niet tot het einde van het jaar wachten vooraleer hij de Formule 1 vaarwel zegt. image

De Australiër gaat immers maandag al aan de slag bij Porsche, waar hij deel zal nemen aan het World Endurance Championship, om onder meer een gooi te doen naar de overwinning in de 24 uren van Le Mans. Ook in ons land zal Webber nog te zien zijn met zijn nieuwe werkgever, tijdens de zes uren van Francorchamps.

Het is al een tijdje bekend dat Webber zou stoppen in de Formule 1, maar zijn beslissing stond al vast nog voor de eerste race van het seizoen in Melbourne. De Australiër had zijn keuze echter enkel aan vrienden en familie bekend gemaakt. Oorspronkelijk liep zijn contract pas op 31 december ten einde, maar vermoedelijk door een sponsordeal met Red Bull kreeg Webber de toelating om vroegtijdig naar Porsche over te stappen.

De Duitse constructeur met racebasis in Weissach is uiterst opgetogen door de vroege komst van de F1-ster. “We hebben heel veel geluk dat Mark de dag na de race al voor ons komt werken. Ik heb hem vorige week ontmoet, en we hebben al een zitje voor hem gepast. Hij is een heel mooie aanwinst voor ons.” vertelde Matthias Muller, CEO van Porsche.

Het team is vastberaden om in juni te schitteren in Le Mans, samen met Mark Webber. Ter voorbereiding krijgt de Australiër al een vroege test met de LMP1 van Porsche. “Ik vermoed dat dat in december zal zijn.” aldus Muller.

Porsche is recordhouder in Le Mans, met zestien overwinningen, gevolgd door de twaalf stuks van VAG-concurrent Audi. Met jongeling Toyota, Audi en Porsche zijn er nu dus opnieuw drie fabrieksteams die elkaar zullen bekampen in de LMP1-categorie van het FIA World Endurance Championship.

“We verwachten uiteraard om meteen competitief te zijn, maar we moeten ook toegeven dat we met Audi en Toyota twee supersterke tegenstanders zullen hebben. Ze hebben immers heel wat ervaring. Wij hebben echter ook een snelle wagen en een heel goed rijdersteam, dus we zullen moeten afwachten, en tijdens de race zien of we een kans maken op de overwinning.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België