Webber: “verspeelde zelf tweede plaats”

26 juni 2011 — Mark Webber werd vandaag derde tijdens de grote prijs van Europa in Valencia. De Australiër zegt dat hij de tweede plaats zelf weggaf aan Fernando Alonso. Toch kan hij positief terugblikken op de race.

De fout die Webber maakte, was om voor de Spanjaard dat deed, op de hardere band over te schakelen. Als Alonso dan ook pitte kwam die terecht voor de Australiër. Daarna kreeg hij dan ook nog met een versnellingsbakprobleem af te rekenen.

“Ik denk dat we beter hadden kunnen doen.” vertelt Webber. “Het was waarschijnlijk mijn beste race van het jaar om eerlijk te zijn. Het was heel nipt tussen ons drie (Vettel, Alonso en hemzelf). We probeerden zo zuinig mogelijk om te springen met de banden.”

“Ik was er zeker van dat Fernando na mij zou pitten, maar ik wist niet hoe de mediumband zou presteren. Ik besloot het risico te nemen en het bleek de foute te zijn. Het was mijn fout dat ik niet tweede ben geworden. Op het einde spartelde de versnellingsbak nog tegen, maar we hadden een grote voorsprong op de McLarens dus konden we op ons gemak naar de finish rijden.”

Webber eindigde op 17 seconden van Alonso. Toch put de Red Bull-rijder moed uit deze podiumplaats om in de volgende grote prijzen weer voluit te gaan.
“Ik denk dat ik vandaag het dichtste bij een overwinning zat sinds een lange tijd. Ik word steeds beter, tot de laatste ronden spijtig genoeg. Ik ben zeer tevreden met mijn prestatie en het zal over twee weken nog beter gaan.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België