logo
 

Webber zonder KERS op plaats 5

17 maart 2012 — Mark Webber was Sebastian Vettel weer eens te snel af, maar het bleek een strijd om de vijfde startpositie te zijn. Naast beide McLarens waren ook Lotus-coureur Romain Grosjean en Mercedes-rijder Michael Schumacher de Red Bulls te snel af.

“We wisten dat we het tegen enkele snelle jongens moesten opnemen”, stelt Webber. “Met name McLaren en Mercedes. Romain deed het ook erg goed. Iedereen gaat er altijd van uit dat wij speciale onderdelen uit de hoge hoed kunnen toveren, maar het veld zit dit seizoen gewoon dicht op elkaar.”

Dat Webber sneller was dan Vettel is extra knap omdat de Australiër het zonder KERS moest stellen in Q3. “Dat was het eerste probleem dat we met KERS hadden dit jaar en het had niet op een ongelukkiger moment kunnen komen”, zegt teambaas Christian Horner.

“Vijfde en zesde is echter geen ramp”, vervolgt Horner. “Met een dubbele DRS-zone zijn er zeker nog mogelijkheden.” Dat beaamt Webber: “We kunnen absoluut nog het podium halen. Al hebben we duidelijk sterke rivalen om ons heen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België