Website geeft toe dat uitspraken van Helmut Marko verzonnen waren

18 juni 2020 — Een sportwebsite heeft toegegeven dat de uitspraak van Helmut Marko waar Lewis Hamilton furieus op reageerde verzonnen was.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door VMax.si (@vmaxsi) op

In een artikel op ‘EssentiallySports.com’ dat Red Bull Motorsport-baas Helmut Marko vond dat de steun van Hamilton aan de ‘Black Lives Matter’-beweging hem zou afleiden van zijn zijn sport. De zesvoudige wereldkampioen was er als de kippen bij om te reageren via de sociale media en hij las daarbij Marko persoonlijk de les.

Niet lang daarna verwijderde Hamilton zijn reactie nadat bleek dat ‘EssentiallySports.com’ de uitspraken van Marko had overgenomen van een parodiërend Twitter-account. Ondertussen heeft de website gereageerd en haar excuses aangeboden aan Marko.

“Eerder vandaag publiceerden we een artikel dat citaten van Dr Helmut Marko bevatte,” aldus de website in een verklaring. “De aan hem toegeschreven citaten waren onjuist. De bron van de informatie was niet ‘RTL’ maar in plaats daarvan een parodiërend Twitter-account.

“Het was verkeerd voor ons om het artikel te publiceren zonder eerst de waarheidsgetrouwheid van de informatie vast te stellen. We verontschuldigen ons oprecht bij Dr Helmut Marko en Aston Martin Red Bull Racing.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België