WEC bant de grid girls, volgt de Formule 1?

03 april 2015 — Vanaf dit World Endurance Championship-seizoen zullen er geen grid girls meer te bespeuren zijn op de startgrid. Moeten ook de F1-fans vrezen dat de grid girls gaan verdwijnen?


“Vanaf volgende week in Silverstone zul je tijdens iedere race die we organiseren geen grid girls meer zien,” zei Gerard Neveu tegenover Reuters. “Voor mij is dat het verleden. De positie van de vrouw is momenteel net iets anders dan vroeger.”

Sommigen zullen de maatregel toejuichen, anderen zullen hem betreuren. Feit blijft wel dat het vaak met seksisme wordt geconnoteerd en dat volgens velen de grid girl nog altijd bewijst dat vrouwen niet veel betekenen in de autosport.

Opvallend daarbij is dat Bernie Ecclestone deze week nog het idee lanceerde om een eigen F1-kampioenschap op te richten voor vrouwen. Ook dat voorstel werd met gemengde gevoelens onthaald.

Anthony Davidson, voormalig F1-piloot, is alvast een voorstander van de maatregel om geen grid girls meer te hebben in de WEC.

“Ik heb er met mij vrouw over gesproken en we zijn het er allebei over eens dat het enigszins achterhaald is,” zei Toyota-piloot Anthony Davidson tegenover Reuters. “Het is ‘old school’ om een concept zoals dat van grid girls te hebben. De wereld is veranderd, niet? En motorsport mag op dat vlak niet achterblijven.”

“Ik denk dan ook dat het erg mooi en goed is van de WEC om deze beslissing te nemen. Het was een beetje seksistisch,” besluit Anthony Davidson.

Voorlopig ziet het er echter niet naar uit dat de Formule 1 zal volgen. Eerder deze maand raakte na het uitlekken van een email immers bekend dat het volgens F1-baas Bernie Ecclestone beter zou zijn om alleen toegangspasjes te geven aan beroemdheden en glamoureuze vrouwen. “Omdat het niet zozeer een sportieve aangelegenheid is, maar een deel van de showbusiness van de Formule 1”, stond erin. Grid girls, in de Formule 1 zullen ze volgens ons niet zo snel verdwijnen, al lopen ze er in de Formule 1 wel ook ‘zediger’ bij dan in heel wat andere raceklassen.

Wij zijn alvast benieuwd of we onderstaande grid girls volgend jaar nog op de startgrid van de GP van Australië zullen zien ...

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België