WEC ook een optie voor Jenson Button

18 oktober 2014 — Wie rijdt er volgend jaar bij McLaren? Is er nog plaats voor Jenson Button? Button blijft strijden voor een zitje bij McLaren, maar lijkt ook te kijken naar een andere klasse, het World Endurance Championship. Net zoals Mark Webber, ziet Button een zitje bij Porsche wel zitten.

image
Het is nog niet bekend met wie McLaren volgend jaar verder gaat. Weten ze Alonso terug te halen naar Woking? Of gaan ze verder met Magnussen en Button? De toekomst van Jenson Button is dus nog niet zeker.

Richard Goddard, de manager van Jenson Button, meldt tegenover de BBC dat Button een overstap naar het WEC niet uitsluit. Maar Goddard benadrukt wel dat Button in eerste instantie in de Formule 1 wil blijven.

“Jenson rijdt volgend jaar gewoon verder Formule 1, als hij in een topteam rijdt. We staan open voor gesprekken met iedereen.” Dit blijkt ook te gelden voor een andere klasse in de autosport. “Jenson is te goed om ergens achteraan te bengelen. Hij moet kunnen winnen. Als dit niet in de Formule 1 kan, dan kijken we verder.” Verder noemt Goddard het World Endurance Championship “een zeer mooie en serieuze klasse”.

Volgens BBC stonden Goddard en Button reeds in contact met Porsche, dat uitkomt in het WEC. Porsche is eveneens het team waar Mark Webber, oud F1-rijder, voor uitkomt in de LMP1-klasse. Goddard heeft dit bevestigd, noch ontkent.

Verder denkt de BBC dat Button niet de enige rijder is van het huidige veld dat zou kunnen rijden in het WEC kampioenschap. Ook Nico Hülkenberg zou bij Porsche welkom zijn voor volgend jaar. De Duitser heeft wel al laten weten dat er voor hem niets verandert volgend jaar.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België