“Weer een Australiër die me het leven zuur zal proberen te maken”

05 september 2013 — Sebastian Vettel is er van overtuigd dat Daniel Ricciardo er alles aan zal doen om hem te verslaan. image

2014 zal de eerste keer zijn dat drievoudig, of tegen dan hoogstwaarschijnlijk viervoudig, wereldkampioen Sebastian Vettel met Ricciardo een nieuwe teamgenoot naast zich krijgt. De Duitser denkt echter dat er voor hem niet zo veel zal veranderen in vergelijking met de voorbije vijf seizoenen met Mark Webber.

“Hij bevindt zich momenteel niet in een positie waar hij regelmatig punten kan scoren en race in dezelfde omstandigheden als wij, dus het is moeilijk te zeggen hoe het zal zijn. Ik ben er echter van overtuigd dat hij alles uit de kast haalt. Dat deed hij de voorbije jaren, en dat zal hij ongetwijfeld volgend jaar ook doen. Hij zal zeker alles proberen om mij te verslaan. In dat opzicht verandert er niets, er zal gewoon een andere Australiër proberen om me het leven zuur te maken.” legt Vettel uit.

“Mensen vinden soms over het algemeen dat de rijders die zich in het middenveld bevinden niet hetzelfde niveau halen als de toppers, maar hoe kun je je nu opwerken als je nooit de kans krijgt. Daarom denk ik dat dit voor hem een uitgelezen kans is.”

Ricciardo werd in 2008 lid van het Red Bull junior team, en werkt ondertussen zijn tweede seizoen af voor Toro Rosso, maar toch weet Vettel nog niet zo veel over zijn toekomstige teamgenoot.

“Om eerlijk te zijn, ken ik hem eigenlijk niet zo goed. Hij maakt al een hele tijd deel uit van deze Red Bull familie, maar hoewel hij mijn buurman is in de paddock, zien we elkaar niet zo veel. Ieder van ons is immers constant bezig met onze eigen teams en onze eigen wagens. Voor zover ik weet lacht hij heel veel en is hij een aangename kerel, dus ik kijk er wel naar uit.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België